0
Leverans

Din varukorg är tom...

Bakery and Spice

Bakery and Spice startades i maj 2008 av Gustav Pietsch och Emil Tagesson med ambitionen att skapa ett litet bageri med riktigt gott surdegsbröd. Att använda ekologiska råvaror var ett självklart val för att få fram smakrika bröd med lång hållbarhet. Butiken i Vassastan i Stockholm är enkelt inredd där fokus ligger på det vi kan; surdegsbröd, knäckebröd, bullar och kakor bakade i stenugn till bra priser.
Läs mer


Eko-odlarna

Eko- odlarna är ett socialt företag som bedriver ekologisk odling på Skillebyholms marker utanför Järna. Grundarna utbildades i ekologisk odling på Skillebyholm och bedriver sedan 2014 egen odling.
Läs mer


Fogdö Lax

Fogdö Lax ett familjeföretag som odlar Regnbågslax i Singö-Sund på Fogdö. Företaget grundades 1984 och drivs idag av Lars-Åke och Britt Jansson. Vi levererar en mängd olika produkter framtagna på vår egenodlade Regnbågslax. Vår verksamhet bedrivs i en modern anläggning med restaurangkök i direkt anslutning till laxkassarna. Vi framställer alla produkter inom anläggningen som är belägen på Fogdö norr om Grisslehamn. När vi får våra Regnbågsmålt (yngel) väger de bara ca 5 gr /st. Efter tre år väger de ca 3-4 kg. Slaktvikten varierar mellan ett och fyra kg, beroende på säsong och på hur laxen ska användas. Fisken utfodras...
Läs mer


Grandin Lamm

På Lilla Husby gård nära Storvreta i Uppland har Wanja och Karl-Henrik Grandin ca 300 tackor och 16 baggar. 

Lammen som föds på gården är renrasig Texel, Finull, Suffolk samt korsning Finull/Dorset, Finull/Dorset/Suffolk och Finull/Dorset/Texel/Suffolk. 

Vi ser det som en viktig del i vårat arbete att djuren har det bra under hela sin livstid. Lammen föds under vintertid upp i öppna djurstallar med halmade bäddar, fri tillgång till ekologiskt fullfoder, kraftfoder och vatten. Lammen som föds under våren släpps ut på grönbete i maj.

Läs mer


Green Rabbit

Green Rabbit är ett rågbrödsbageri där vi låter lekfullhet och nytänkande krydda det klassiska hantverket.
Med rågen som utgångspunkt bakar vi vårt dagliga bröd, men är inte främmande för andra spannmål.

Vi tar ett ansvar att i dialog med odlare göra det möjligt att använda spannmål som är på väg att försvinna och på så sätt säkra deras framtid.

Green Rabbit startades av Mathias Dahlgren och Martin Berg. De har bland annat skapat, drivit och utvecklat Matsalen och Matbaren på Grand Hôtel, med två respektive en stjärna i Guide Michelin.

Läs mer


Gårdsmejeriet Sanda

Gårdsmejeriet Sanda är ett litet lokalt mejeri i Österhaninge, strax söder om Stockholm. Vi producerar hantverksmässiga ostar av olika typer, bland annat goda färskostar, mögelostar av olika slag och en hårdost. Närheten till lantbruk och småskaligt mathantverk har alltid funnits i vår närhet. Våra ostar är ystade på komjölk som vi själva hämtar på två gårdar i närområdet, Stegsholms gård på Gålö och Åva gård i Tyresta naturreservat. Ostarna i vårt mejeri görs på enbart naturliga råvaror. Vi har även en egen liten gårdsbutik som ligger i samma byggnad som mejeriet. I butiken ser man direkt in till ysteriet. Våra...
Läs mer


Hagby Gård

Vi på Hagby Gård bedriver småskalig produktion och tillhandahåller kvalitetsprodukter nära konsumenten. Vi föder idag upp fåglar på två olika ställen dels på Hagby Gård utanför Enköping och på vår samarbetspartner, Tomas Nestors, gård utanför Köping. Detta gör att vi har full koll på uppfödningen och att transporterna aldrig överstiger 30min då slakteriet ligger i Västerås. Vår vision är att föda upp friska och glada fåglar på ett så naturligt sätt som möjligt. Detta ger oss produkter med otroligt god kvalité och smak.

Våra fåglar föds upp på ett naturligt och etiskt riktigt sätt med tillgång till stora ytor och...Järna Mejeri

I det nybyggda mejeriet i Järna, söder om Stockholm, producerar vi för vårt närområde. Mjölken kommer från Nibble, Ullberga, Yttereneby och Sörbro som är biodynamiska kretsloppsgårdar där korna utfodras med gårdens eget foder och dessutom har gott om utrymme. Djuren får behålla sina horn eftersom vi helt enkelt tror att en produktion som är skonsam mot både djur och natur ger bättre och godare mjölk!

Målsättningen är att i framtiden samarbeta med fler närliggande gårdar. Vi vill inspirera till ett jordbruk som är i balans och som odlar och föder upp för högsta möjliga kvalitet och samtidigt bidrar till en positiv miljö- och klimatpåverkan.

Smaklig mjölkstund

Läs mer


MariaMaria

Med entusiasm för allt mellan himmel skog och jord, erbjuder jag must, kompott, vinäger. samt svamp o bladgrönt från skog och trädgård. Säsongen förlängs med torkat äpple o svamp mm. Med omtanke och utan tillsatser från Södermanland och mig.

Maria Wätterbäck Rosenberg
Läs mer


Mårdängs

Mårdängs Kallpressade Rapsolja är ett familjeföretag som är beläget i Mårdäng, 1 mil norr om Gävle. Vi gör kallpressad rapsolja, vi säljer även pelletsen som bl.a. djurfoder. Rapsen odlas i närområdet och pressas på gården i Mårdäng. Vårt koncept går ut på att ta fram den unika smaken från respektive sort av raps, oftast har vi 2st olika sorter av raps i vårt sortiment. Honungen kommer från ett antal bikupor spridda ca 1mil norr om Gävle. Från 2013 har jag utökat verksamheten med Biodling och har nu ca 11st samhällen, räknar med att ha ett 30-tal samhällen om något år....
Läs mer


Nibble Gård

Nibble Gård är en grisgård med egen växtodling öster om Västerås. På gården har vi en grisuppfödning som bygger på att vi ska föda upp våra grisar så att de har gott om utrymme i en harmonisk och bra miljö, foder från den egna åkern och att syskonkullar får gå tillsammans hela uppväxten. På gården får grisarna utföra sina naturliga beteenden. Grisarna kan välja att vara inne eller ute. Vid varmt väder kan grisen gå ut och duscha och vid kyla kan de välja att ligga inne på ett uppvärmt golv. För Nibble är miljöarbete viktigt, i slutet på 2010...
Läs mer


Norrtelje musteri

Våra svenska trädgårdar dignar av fin frukt och det är bara en bråkdel som tas tillvara. Istället köper vi importerade äpplen och drycker som transporterats långväga för att komma till oss.

Norrtelje Musteri vill ändra på det!

Genom att hantverksmässigt tillverka must av äpplen från svenska trädgårdar och odlare vill vi öka medvetenheten om vår fina äppelskatt och hur vi kan ta tillvara den. Musteriet startades senhösten 2016 och producerar små serier med både sortspecifik och blandad must. Utbudet varierar beroende på vilka äppelsorter som finns att tillgå.

Förutom att pressa äppelmust torkar vi äpplen och kokar äppelsirap på skalen...Pärlans Konfektyr

En fäbless för 30- och 40-talets elegans och ett brinnande intresse för vackra, välgjorda sötsaker är melodin för Pärlans Konfektyr.

Kopparkastruller fyllda med färsk ekologisk grädde, äkta smör, socker och glykos går här varma från morgon till kväll och de oemotståndliga kolorna tjusar både gammal och ung.

Vi ägnar dagarna åt ett delikat hantverk. I vårt kök på Södermalm i Stockholm kokas det kolor och kolasås av färsk grädde, äkta smör, prima socker och glykos på klassiskt franskt vis i kopparkittel. 

Läs mer


Rheum

Rheum är en ekonomisk förening med drygt en  handfull ekologiska gårdar och förädlingsföretag i Sörmland.   Alla Rheums gårdar är kontrollerade av KRAV. Vi började med att odla rabarber tillsammans. Rheum betyder rabarber på latin – Rheum rhaponticum.

Rheumkvalitet  står för ekologiskt och närproducerat. Tillsammans anstränger vi oss för att du ska få en så bra produkt som möjligt. Och att de som odlar, förädlar och säljer ska få skäligt betalt för sitt arbete. Rheumkvalitet innebär att du alltid vet varifrån en morot eller innehållet i en marmeladburk kommer. Vi förmedlar inga produkter. Vi gör dem själva. Om råvarorna tar slut, är det bara att...Sanda Hönseri

I det lummigt vackra Österhaninge, ett par mil söder om Stockholm, ligger Sanda Hönseri. Här är det nära stan men ändå på landet. Vi bedriver KRAV märkt ekologisk äggproduktion i liten skala och har äggpackeri. Vi säljer äggen till konsumenter, butiker och restauranger. Vi brinner för det vi gör och hönsen är våra arbetskamrater. Det är stor skillnad mellan att vara ekologisk höna eller "bara" frigående. De ekologiska hönorna är de som får gå ut! Och vem vill inte kunna gå ut? Så välj eko ägg om inte annat så för hönsens skull.
Läs mer


Seglingsbergs Lantbruk

På Seglingsbergs Lantbruk i Ramnäs bedriver Magnus Åstrand Naturbeteskött i Svartådalens Naturreservat i ett samarbete med Världsnaturfonden WWF. Betade hagmarker och strandängar med djur på, är ett traditionellt inslag i Svartådalens landskapsbild. En del av det månghundraåriga, traditionella jordbruket med slåtterängar och djurhållning. Dagens industrijordbruk riskerar att utarma landsbygden på såväl människor som djur. Satsningen på Naturbeteskött från Svartådalen är ett sätt att stimulera uppfödningen av djur, stärka jordbrukens lönsamhet, bevara kulturlandskapet och gynna växt- och djurliv. Nu betar återigen kor, kvigor och stutar längs stränderna i Svartådalen, precis som i gamla tider. Utan dem skulle Svartådalens näringsrika sjöar och...
Läs mer


Skillebyholm

Skillebyholm ligger utanför Järna samhälle, strax söder om Stockholm. Gården har varit en mötesplats och centrum för biodynamisk odling och utbildning i Sverige sedan mitten av 70-talet. Gården som omfattar 53 hektar åker, trädgård, hagmark och skog drivs av Stiftelsen Skillebyholm där Daniel Hörberg är verksamhetsledare. Landskapet präglas av den sörmländska skärgården. En stor ekhage sträcker sig ner till en vik av Östersjön och genom löv- och barrskogen slingrar skogsstigar. Trädgården består av grönsaksodling på friland och i växthus, örtagård, blomsterodlingar och en park. Lantbruket har djur, odlar vall och brödsäd.

Biodynamisk odling är en ekologisk odlingsmetod men utöver...
Läs mer


Stockholm Brewing Co

Stockholm Brewing Co. grundades 2010 av Niklas Jakobson, Tomas Hallgren samt Niklas Lenkel, med en vision om att producera äkta hantverksmässig öl, från ekologiskt odlade råvaror, lokalt i Stockholm. Vi vill vara med och återföra öl som en dryck med mycket smak och karaktär och skänka glädje till öldrickare. Alla våra öl är certifierade ekologiskt.

Vi brygger för hand i små batcher om max 500 liter. Vårt bryggverk, ’Bryggverk 1’, är designat och byggt på plats av vår delägare och tillika tekniska chef, Niklas Lenkel. All vår öl är helt ofiltrerad och opastöriserad för att ge mesta möjliga smak och...Trädgårds Honung

Vi erbjuder svensk lokalt producerad honung. Produkterna framställs av bin som hämtar nektar på ängar, åkrar och skogar runt om i Roslagen. Fördelen med att köpa lokalt producerad honung är att det bidrar till ett rikare växtliv lokalt. Bina pollinerar stora mängder växter vilket gör att de utvecklas bättre och ger bättre skörd.  Vår förhoppning är att Trädgårds honung ska vara det självklara valet. Handla lokalt och bidra till att bevara landsbygden. I Trädgårds honungs burkar finns endast 100 % ren honung. Ingenting tillförs och ingenting tas bort.

Vi som driver Trädgårds honung heter Gosia och Marcin Surmniski. Våra barn Antoni...Vetegräs och skott

Christian Gunterberg odlar ekologiskt vetegräs, ärtskott och solrosskott i Södertälje, utanför Stockholm.
Grödorna odlas i Sveriges enda certifierade klimatkammare för odling i jord, vilket gör att han kan odla året runt!

Vetegräset odlas från ekologiskt framtagna frön och blir klara för skörd efter ca 14 dagar.

Vetegräs kallas ofta för "superfood" då det innehåller mycket vitaminer, mineraler och är en god källa för protein. Används oftast till nyttiga juicer.

Läs mer


Väddö Gårdsmejeri

Väddö Gårdsmejeri är Roslagens egna mejeri och ett av få lokala gårdsmejerier i Sverige. Vid ett besök i vår gårdsbutik kan ni bl a provsmaka våra ostar och följa tillverkningsprocessen. Under sommarsäsongen har vi Farmor Marys Café öppet, där ni kan passa på att njuta av en kopp kaffe & vår hemgjorda ostkaka. All vår ost är tillverkad av pastöriserad ekologisk mjölk från gårdens frigående kor-helt utan tillsatser! Hos oss transporteras mjölken direkt från gårdens ladugård till mejeriets mjölktank utan mellanhänder. Naturligt gott-helt enkelt ! Hemsida: www.vaddogardsmejeri.se
Läs mer


Warbro Kvarn

Warbro Kvarn AB är ett genuint familjeföretag som jobbar med ekologisk spannmål. Kvarnen har ett flertal olika kulturspannmålssorter i sortimentet. Grundare och majoritetsägare är familjen Björklund. Warbro Kvarn arbetar med hela kedjan – från odling, lagring, skalning, malning och förädling till paketering, marknadsföring och försäljning. Verksamheten är förlagd till Warbro kvarn och Linds gård utanför Katrineholm. Odling sker på ett tiotal gårdar i Sörmland.
Läs mer


Äleby Gård

"Audi Vocem Naturae” - Hör naturens röst.

Med detta talesätt hälsar vi er välkomna till Äleby. Ett Äleby som lever och verkar på just det sättet, vi lyssnar på naturen. Via Gårdsbudet eller i vår gårdsbutik kan ni ta del av vad naturen på Äleby producerat i form av högkvalitativt nyttigt viltkött. I vårt sortiment finns dovhjort, vildsvin, kronhjort, älg, rådjur, vildand, wurstar, vildsvinssalciccia och rökt kött. Allt kött är styckat och förädlat i vår godkända vilthanteringsanläggning för total spårbarhet.Äleby drivs idag av 3:e och 4:e generationen Högfeldt. Johan och Ingela tillsammans med sonen Jacob.

Det ska vara...
Läs mer


Öja Gård

Öja Gård ligger nära Hjälmaren mellan Eskilstuna och Katrineholm.

Sen hösten 2015 gör vi svensk buffelmozzarella och buffelyoghurt i vårt gårdsmejeri. Lokalproducerat alltså, till skillnad från den mozzarella man kan köpa i butikerna idag som flygs till Sverige.

Vår mozzarella är därför färskare än den italienska mozzarellan och miljövänligare också förstås. ÖjaBuffelmozzarella görs på det tradionella italienska sättet. Eftersom du dessutom får den färskare så blir den magiskt god tycker våra kunder. Att du dessutom äter mozzarella från härliga Sörmlandsbufflar gör ju bara saken ännu bättre.

Flera av Sveriges bästa kockar har valt att arbeta med våra produkter vilket vi...Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nya produkter, erbjudanden, nya leveransområden och mycket mer