Öja Gård ligger nära Hjälmaren mellan Eskilstuna och Katrineholm.
Sen hösten 2015 gör vi svensk buffelmozzarella och buffelyoghurt i vårt gårdsmejeri. Lokalproducerat alltså, till skillnad från den mozzarella man kan köpa i butikerna idag som flygs till Sverige.
Vår mozzarella är därför färskare än den italienska mozzarellan och miljövänligare också förstås. ÖjaBuffelmozzarella görs på det tradionella italienska sättet. Eftersom du dessutom får den färskare så blir den magiskt god tycker våra kunder. Att du dessutom äter mozzarella från härliga Sörmlandsbufflar gör ju bara saken ännu bättre.
Flera av Sveriges bästa kockar har valt att arbeta med våra produkter vilket vi ser som en stämpel på att de håller den höga kvalitet som vi hela tiden eftersträvar. Vår mozzarella serveras hos bland annat Mathias Dahlgren och hans nya restaurang Rutabaga på Grand Hotel i Stockholm. Men även Björn Frantzén, Stefano Catenacci och Tommy Myllymäki har serverat våra produkter!
Vi som bor här är Ebba, Gustaf och vår border collie Paddy.
På gården har vi vattenbufflar och får, samt pärlhöns, kalkoner, vaktlar och gäss.
Våra djur går ute och betar i hagarna hela våren, sommaren och hösten. Det finns även en damm som bufflarna älskar att svalka sig i en varm sommardag.