0
Leverans

Din varukorg är tom...

Seglingsbergs Lantbruk

Seglingsbergs Lantbruk


På Seglingsbergs Lantbruk i Ramnäs bedriver Magnus Åstrand Naturbeteskött i Svartådalens Naturreservat i ett samarbete med Världsnaturfonden WWF. Betade hagmarker och strandängar med djur på, är ett traditionellt inslag i Svartådalens landskapsbild. En del av det månghundraåriga, traditionella jordbruket med slåtterängar och djurhållning. Dagens industrijordbruk riskerar att utarma landsbygden på såväl människor som djur. Satsningen på Naturbeteskött från Svartådalen är ett sätt att stimulera uppfödningen av djur, stärka jordbrukens lönsamhet, bevara kulturlandskapet och gynna växt- och djurliv. Nu betar återigen kor, kvigor och stutar längs stränderna i Svartådalen, precis som i gamla tider. Utan dem skulle Svartådalens näringsrika sjöar och strandängar växa igen med buskar, sly och vass. Svartådalens unika våtmarker kan fortsätta att vara magneter för tiotusentals häck- och flyttfåglar varje år. Även många andra djur och växter gynnas av betesdjuren.

De naturbetesdjur som slaktas är alltid minst två år, vilket ger ett mycket mört gourmetkött, där alla smaker långsamt fått mogna fram. Du ser lätt skillnaden i köttets struktur. Det är välmarmorerat och mörkt. Vanligt, snabbt drivet nötkött blir vattnigt och smaklöst i jämförelse. Köttets smak kommer också till stor del från det foder de äter. Att beta örter och friskt gräs ger en annan smak jämfört med de djur som fötts upp inomhus på ensidigt kraftfoder.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nya produkter, erbjudanden, nya leveransområden och mycket mer